ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић и Годфри о сарадњи у области образовања и науке

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић састао се данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава Ентонијем Годфријем са којим је разговарао о могућностима за јачање билатералних односа две земље у области образовања и науке.

Србија веома цени све боље и боље односе са САД и захвални смо на Вашингтонском споразуму који даје нову димензију нашој сарадњи и доприноси економској нормализацији односа Београда и Приштине, рекао је Ружић.

Истичући да је у међудржавној сарадњи урађено много у области размене студената, универзитетске сарадње и науке, саговорници су се сложили да постоји простор за даље унапређење.

С обзиром на тренутну ситуацију у вези са пандемијом вируса Ковид19, саговорници су се сложили да је Србија одговорила на изазове, као и да су претходне инвестиције у ИТ сектор и дигитализацију рада дале резултате у овим ванредним околностима.

Живот није стао, држава је наставила да пружа услуге, а образовање је настављено“, рекао је министар Ружић и похвалио напоре просветних радника да се настава одржи, како ниједно дете не би остало ускраћено.

Loading