ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић и Ло Кашо о унапређењу сарадње у образовању и науци

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и амбасадор Италије у Србији Карло Ло Кашо разговараали су данас о унапређењу сарадње две земље у области образовања и науке.

Највише пажње саговорници су посветили јачању сарадње у области дуалног образовања, имајући у виду присуство италијанских инвеститора у Србији.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја фокусирано је на развој дуалног образовања, које се спроводи у 150 средњих школа. До сада су уведена 54 дуална профила, а за наредну школску годину у плану је 11 нових“, рекао је министар Ружић и додао да се више од 10.000 ученика школује у систему дуалног образовања.

Он је додао да би било значајно уколико би се у систем дуалног образовања у Србији, укључило још више италијанских компанија, у којима би ученици стицали практична знања.
На састанку је било речи и о организовању летњих кампова за учење италијанског језика, као и о програмима размене ученика средњих школа.

Министар је са амбасадором разговарао и о сарадњи у области науке и будућим пројектима, који ће се фокусирати на истраживање, решавање технолошких изазова и вештачку интелигенцију.

Loading