ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић и први просветни радниции примили вакцину

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и прва група просветних радника примили су данас вакцину против КОВИД 19, чиме је отпочела вакцинација просветних радника који су исказали интересовање за имунизацију.

Министар је рекао да је данас велики дан за заједничку борбу са корона вирусом, која управо свеобухватном имунизацијом добија на динамици.

Министар просвете Ружић прима вакцину

Он је навео да је образовни систем један од најсензитивнијих делова друштва и позивао све просветне раднике, наставно и ненаставно особље, да се пријаве за вакцинацију преко портала еУправа.

Држава брине да вакцина буде доступна свим грађанима. Вакцинација је цивилизавијска тековина и нико одговоран не може да изрази сумњу у вакцинацију. Зато је намера да што већи број људи буде вакцинисан, да се вратимо нормалном животу, заштитимо образовање наше деце и просветне раднике, али и економију и здравствени систем који је месецима пренапрегнут“, рекао је Ружић новинарима на Београдском сајму.

Министар је посебно захвалио и похвалио 24 ученика из три београдске средње медицинске школе, који волонтирањем помажу у процесу вакцинације.

Међу професорима и директорима који су данас примили вакцину су директор Земунске гимназије Милош Бјелановић, као и  Дејан Недић, директор Друге економске школе и председник Друштва директора школа Србије.

Задовољан сам што сам изабрао кинеску вакцину, апсолутно је све било ефикасно одрађено. Ниједног тренутка нисам имао дилему да ли треба да се вакцинишем“, рекао је Недић.

Учитељица Виолета Булатовић из ОШ „Лазар Саватић“ из Земуна

 

Директор Земунске гимназије рекао је да је заинтересованост колега велика, и да се у тој школи од 130 запослених, за вакцину пријавило њих 100.

Професор гитаре у школи „Даворин Јенко“ Реља Турудић рекао је да се после вакцинације осећа одлично, те да није постављао питање којом вакцином ће се вакцинисати.

У весељу сам дошао да се вакцинишем јер сам оног старог става, да је боље спречити него лечити. Вакцина је више пута спасла свет“, рекао је Турудић.

Вакцину је примила и учитељица Виолета Булатовић из ОШ „Лазар Саватић“ из Земуна, која је позвала све колеге да се вакцинишу како би се сви што пре врате у нормално радно окружење.

Loading