ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић и Шиб потписали Споразум о сарадњи о Немачкој школи у Београду

Први потпредседник Владе и министар просвете науке и технолошког развоја Бранко Ружић и амбасадор Немачке Томас Шиб потписали су данас Споразум о сарадњи о Немачкој школи у Београду .

Министар Ружић је изразио је уверење да ће потписани споразум додатно учврстити традиционало блиске и пријатељске односе и сарадњу две земље у области образовања.

Имајући у виду позитивно искуство током досадашње сарадње, као и чињеницу да ће боље познавање језика и културе два народа може дати драгоцен допринос даљем учвршћивању културних веза између две државе,  уверен сам да ће Немачка школа у Београду као референтна образовна инстутуција дати додатни допринос и предстваљати још један мост који повезује наше две земље“, рекао је министар Ружић након свечаности потписивања и обиласка Немачке школе.

Амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб је нагласио да је Немачка школа једина школа у Београду у којој се настава одржава на немачком језику и да Споразум регулише њен правни статус.

Немачка школа у Београду убраја се у најбоље немачке школе у иностранству широм света“, истакао је Шиб и захвалио управи школи која је каже, успела да очува висок квалитет у раду у време епидемије.

Директор Немачке школе Ралф Неве поручио је да је потписан споразум историјски тренутак за ту образовну установу, коју похађа 212 ученика.

Он је нагласио да ће се радити на проширењу основне школе и навео да ће споразум допринети продубљењу културних односа.

Немачку школу у Србији похађа 212 ученика, који су због епидемиолошке ситуације распоређени у групе.

Допринос ове институције је немерљив када говоримо о квалитету наставе немачког језика и усавршавању наставника.

Loading