ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић и Весић поделили таблете и лаптопове У ОШ „Никола Тесла“ у Раковици

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и заменик градоначелника Београда Горан Весић обишли су данас Основну школу „Никола Тесла“ у Раковици у којој су поделили таблете ђацима трећег, четвртог, петог и шестог разреда и лаптопове њиховим наставницима.

Министар Ружић и заменик градоначелника Београда Весић у ОШ „Никола Тесла“

Велико ми је задовољство што данас са представницима града присуствујем расподели таблета, јер верујем да ће њихова употреба бити бенефит за све ученике. Пронађен је модалитет како да се у складу са законском регулативом омогући да у времену четврте индустријске револуције и дигитализације која је, један од приоритета и претходне и ове владе, обезбеди савремена опрема како би дигитална описмењеност код наставника и деце била развијана. Јасно је да модерно и квалитетно образовање није могуће без процеса дигитализације, којом се значајно унапређују компетенције и ученика и наставника“ рекао је Ружић.

Он је додао да у овом пројекту, који је иницијатива заменика градоначелника, учествује и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Како је навео, циљ је да ученици током школовања овладају савременим технологијама и открију тајне програмирања кроз учење програмских језика.

Заменик градоначелника Горан Весић је рекао да је од јутрос почела испорука таблета на територији општине Раковица где, како је подсетио, постоји осам основних школа.

Раковица је четврта општина која је ове недеље добила таблете“, додајући да су таблети већ испоручени општинама Барајево, Савски венац и Стари град, те да ће подела таблета трајати до 15.септембра.

Истакао је да су таблети осигурани и да су власништво Града наредне три године, а после три године постају власништво родитеља.

Loading