ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић и Вујовић о екологији у школама

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је данас са министарком заштитне животне средине Иреном Вујовић.

На састанку, одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, било је речи о могућностима сарадње два министарства у циљу подизања свести код ученика о заштити животне средине.

Један од прописаних основних циљева образовања јесте и развијање свести о значају одрживог развоја, заштите и очувања природе и животне средине и еколошке етике. Ови садржаји већ се обрађују школама, али желимо да додатним активностима укажемо на значај очувања и заштите животне средине“ изјавио је министар Ружић, додајући да образовно-васпитни систем треба да оспособи ученика да ефикасно и критички користи научна и технолошка знања, уз показивање одговорности према свом животу, животу других и животној средини.

Према његовим речима, значај еколошке писмености код ученика је важан, а додатни простор за изучавање и практиковање садржаја и активности из области екологије у школама постоји.

На састанку је договорено да се оформи заједничка радна група која ће радити на промоцији очувања заштите животне средине, даљем унапређивању и проширивању знања код ученика из области екологије.

Loading