ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић и Жиофре: Србија посвећена унапређењу образовног система према стандардима ЕУ

На састанку министра просвете Бранка Ружића са шефом Делегације ЕУ, Емануелеом Жиофреом, одржаном непосредно пред одржавање конференције о инклузивном образовању, констатовано је унапређење подршке образовног система деци из осетљивих група и посебно деци из ромске популације. Када говоримо о ромској деци, подаци показују смањење степена напуштања образовања, као и веће укључење девојчица у систем, што итекако охрабрује, констатовано је на састанку.

Истовремено, повећане су инвестиције у образовну инфраструктуру, на свим нивоима. Министар је споменуо да се поред школа и факултета уређују и надограђују и капацитети студентских и ученичких домова, што ће повећати и интересовање свих ученика Републике Србије за студирање. То је омогућено захваљујући улагањима из републичког буџета, буџета локалних самоуправа и донација од партнера. Од 2003. ЕУ је донирала више од 100 милиона евра за реформу сектора образовања.

Министар је истакао потпуну посвећеност приступању ЕУ и усклађивању са образовним политикама ЕУ. Признање квалификација у складу са оквиром ЕУ ће наставити и у будућности да заокупља посебну пажњу

Loading