ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Јачамо сарадњу са Републиком Српском, образовање приоритет

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је данас да Србија и Република Српска имају јаку сарадњу у области просвете и нагласио да образовање остаје приоритет, јер само едукована деца могу даље да се боре за још боље место наших идентитетских вредности у свету.

Он је на округлом столу „Идентитет: језик, уметност, култура – Јединственост културног простора Републике Србије и Републике Српске“, који је организован поводом Дана Српске у Србији, истакао да му је драго што се разговара о тој теми и додао да је важно очувати богатствo српске културе, историје и традиције, лепоте нашег језика и о томе учити нашу децу.

Ружић је истакао да је ученицима и студентима Републике Србије и Републике Српске омогућено да имају истоветан статус, као и да се кроз пројекат „Србија за Србе из региона“ додељују и стипендије за припаднике српских националних заједница из Републике Српске за студирање на универзитетима у Србији.

„Промовишемо српски језик на све могуће начине, у Тршићу редовно организујемо радионице из области србистике за ученике средњих школа“, додао је министар Ружић.

Loading