ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Кризни штаб размотриће потребу за другачијом организацијом образовно-васпитног рада у школама

Образовно-васпитни рад у школама организује се у складу са Календаром образовно-васпитног рада, који предвиђа јесењи распуст за ученике основних школа од 11. до 13. новембра. Према Календару, први радни дан за основце требало би да буде понедељак, 16. новембар 2020. године.

С друге стране, календаром јесењи распуст није предвиђен за ученике средњих школа, као ни за основне и средње школе на територији АП Војводине.

Због тренутне епидемиолошке ситуације Кризни штаб размотриће потребу за другачијом организацијом образовно-васпитног рада у основним и средњим школама. Настава у школама биће организована у најбољем интересу ученика и запослених“, рекао је први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Он је нагласио да је у овој ситуацији први и најважнији задатак безбедност и заштита здравља ученика, студената и запослених у образовно-васпитним установама.

Министар је оценио да је образовни систем поред здравственог под највећим оптерећењем и да су просветни радници показали висок ниво професионализма и одговорности у примени утврђених мера заштите током епидемије. 

Loading