ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић на обележавању 46 година рада Факултета техничких наука у Чачку

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је данас 46 година постојања и успешног рада Факултету техничких наука у Чачку.

Честитам јер сте успели да одолите свим изазовима и да остварујете традиционално добре резултате у области електротехнике и машинства, да се развијате у научно-истраживачкој делатности, па и да уведете дуалне студије и тако развијате онај практични део који је подједнако важан као теоријски за најбоље исходе студија“, рекао је он.

Он је истакао да је постојање високог образовања у Чачку у области техничких наука дало очекивани допринос развоју индустрије.

Природно је што су програми студија конципирани према потребама студената и захтевима тржишта, а обухватају изучавање најсавременијих стручних дисциплина које прате брзи технолошки развој светске индустрије. И то је заиста најбоља комбинација за успех и сигуран допринос студентима, њиховом личном развоју и развоју друштва у којем живимо“, рекао је он.

Додао је да Министарство просвете сваку своју активност и рад заснива на томе шта је том ученику, студенту потребно да би се развио у успешног и срећног појединца.

Зато ми је драго и кад имамо јасну и одрживу Стратегију образовања, Закон о високом образовању, или Закон о студентском организовању која доприносе квалитетнијем образовању, као и бројна улагања у нове вртиће, реновиране школе, па и нове зграде факултета и боље услове за студирање“, рекао је министар.

Loading