ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић на скупу Друштва директора Србије

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић говорио је на отварању 9. акредитованог стручног скупа Друштва директора школа Србије и том приликом захвалио директорима на напору који су уложили да би рад школа био што бољи током пандемије.

Користим ову прилику да вам се захвалим за све напоре које сте учинили у отежаним условима рада школа изазваних пандемијом и што се ефикасно и ефективно одговарали на захтеве и акционе планове Министарства, Кризног штаба и Владе“, рекао је он.

Министар је истакао да је важно да се настава одвија непосредно у школама, уз поштовање епидемиолошких мера.

Подсетио је и да Тим за школе у чијем саставу су представници Батута и Министарства просвете сваке недеље доноси одлуку како ће се настава одвијати у наредном периоду.

На претходном састанку Тима, како је подсетио, присуствовао је и др Предраг Кон, који је изнео све похвале за озбиљност у приступу, стручност и начин рада и сарадње система образовања и система здравства.

Министар је истакао добру сарадњу Министарства са Друштвом директора школа Србије, као и са заједницама стручних школа, које у овим удружењима такође представљају директори школа.

Он је навео и да је у Стратегији образовања препозната лидерска улога директора и оценио да верује да ће на овом скупу директори моћи да добију одговоре и размене искуства о начинима вођења школе и подизања нивоа квалитета образовно-васпитног рада.

Loading