ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић на завршном часу полазница Института за женски спорт

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић присуствовао је данас завршном часу у овој сезони полазница Института за женски спорт у Спортском центру Жарково.

Министар Ружић је захвалио Марини Маљковић, која је оснивач овог института, због свега што је урадила у претходном предиоду, захваљујући њеном ентузијазму и енергији.

Он је нагласио да је Институт за женски спорт важна иницијатива и нагласио да  бављење спортом и образовање не могу да буду на два колосека.

То је један колосек, који децу учи етици, такмичарском духу, правилима понашања, социјализацији и код њих гради и моралне и личне вредности, које су гарант да ћемо имати зреле људе у будућем периоду, који ће бити драгоцен део нашег друштва“, рекао је он.

Ружић је након јавног часа, присуствао и хуманитарној акцији, коју је организовала Марина Маљковић и амбасадорке Инситута за женски спорт.

Захвални смо Марини Маљковић на овако хуманом гесту и иницативи да се продајом уметничких дела и опреме прикупе средства за донацију одељењима у болницама“, рекао је Ружић.

 

 

Loading