ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Настављамо улагања у вртиће, ускоро додатна места за малишане у Владичином Хану

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишао је са премијерком Аном Брнабић Општину Владичин Хан и нови вртић Звончица.

Министар Ружић је оценио да је нови вртић Звончица најбољи пример синергије Министарства привреде и локалне самоуправе, који су за тај пројекат издвојили укупно 30 милиона динара, али и Министарства просвете, науке и технолошког развоја које је учествовало у опремању објекта са 4,5 милиона динара.

Он је најавио да ће бити расписан тендер за доградњу Предшколске установе „Пчелица“ за смештај још четрдесеторо деце, јер се у Хану на листи чекања, у овом тренутку, налази 110 малишана.

Најавио је и да се почетак радова очекује средином октобра.

„То је лепа вест за Владичин Хан, који је некада важио за сиромашну општину, а сада је носилац развоја у Пчињском округу“, истакао је он.

Премијерка Ана Брнабић је поручила да ће се наставити са повећањем плата у образовном систему и са изградњом додатних предшколских установа, уз напомену да имамо посебан пројекат са Светском банком за ову врсту образовних установа.

Loading