ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Не сме се дозволити дисконтинуитет у сарадњи САНУ и Министарства

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић истакао је данас током разговара са члановима Извршног одбора Српске академије наука и уметности (САНУ) да се не сме дозволити дисконтинуитет у сарадњи Академије и Министарства.

Министар је током данашње посете САНУ са члановима извшног одбора те иституције разговарао о досадашњој и будућој сарадњи Министарства и  Академије.

Он је рекао да ће Министарство којим управља трудити да интензивира сарадњу са САНУ као кровном научном институцијом у држави, као и да ће покушати да што више укључи чланове Академије у рад комисија и савета Министарства.

Састанку је присуствовала и државни секретар Министарства Маријана Дукић Мијатовић.

Чланови Извршног одбора САНУ упознали су госте са историјом, структуром и организацијом ове институције, издаваштвом Академије, стратешким и индивидуалним пројектима САНУ.

Након састанка министар просвете, науке и технолошког развоја је посетио и  Аудиовизуелни архив и центар за дигитализацију САНУ, где је академик Александар Костић, управник Аудивизуелног центра, упутио присутне у рад и постигнуте резултате поменутог центра.

Loading