ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Нови капацитети за смештај ученика Средње пољопривредне школе у Пожаревцу

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић присуствовао је данас обележавању почетка радова на реконструкцији и доградњи објекта за смештај ученика Средње пољопривредне школе у Пожаревцу и најавио да ће капацитети бити повећани са 177 на 217 места.

Овим пројектом одговарамо на актуелне потребе заинтересованих ученика за смештај. Управо то је циљ свих нас, да образовање буде доступно и да сва деца имају све услове за неометано образовање и развој“, рекао је министар.

Према његовим речима, ово је и допринос развоју дуалног образовања у овом крају.

У сваком сегменту образовања радићемо  на томе да се упареде услови  за образовање деце, али истовремено ће водити рачуна и о условима рада нашег образовног кадра“, рекао је министар Ружић.

Додао је да се због тога припрема и Стратегија целокупног образовања, која ће овог месеца бити представљена јавности.

До сада је, како је рекао, обезбеђено 13 функционалних домова за смештај и ученика и студената са 2.620 нових места.

До краја ове године у плану су инвестиције од око 9 милиона евра за иградњу и опремање објеката –  Дом ученика средње пољопривредне школе ПКБ у Београду са 173 места, студентско одмаралиште Палић са 149 места и Дом ученика средњих школа и Сјеници са 167 места.

Ова Инвестиција се реализује у оквиру Пројекта Министарства просвете, науке и технолошког развоја „Образовање за социјалну инклузију“, који је финансира средствима Банке за развој Савета Европе (ЦЕБ).

Loading