ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић обишао радове на доградњи дома за смештај ученика Средње пољопривредне школе у Пожаревцу

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишао је данас радове на реконструкцији и доградњи објекта за смештај ученика Средње пољопривредне школе у Пожаревцу и оценио да је задовољан брзином радова и да очекује да ће овај објекат бити завршен и пре рока.

Радови су почели у фебруару ове године, а доградњом ће капацитети бити повећани са 177 на 217 места.

Мислим да је фасцинантно да за непуна два месеца радови одмакну у оволикој мери. Предвиђено је да рок за завшетак радова буде 31. октобар, али видим да ће то бити много раније. Добијамо 40 нових места за наше ученике, једну мултифункционалну салу, оплемењујемо и ширимо овај простор. Све се ради у складу са најмодернијим стандардима”, рекао је министар Ружић.

Он је оценио да је осим кадрова у нашем образовном систему, потребно да имамо и инфраструктуру и простор у којем ће се примењивати најмодерније методе у процесу стицања знања.

Ова инвестиција се реализује у оквиру Пројекта Министарства просвете, науке и технолошког развоја „Образовање за социјалну инклузију“, који се финансира средствима Банке за развој Савета Европе (ЦЕБ).
Министар Ружић је током посете Пожаревцу обишао и изложбу Историјског архива Пожаревца.

Loading