ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић обишао ученике који полажу пробни завршни испит

Министар просвете Бранко Ружић обишао је ученике осмог разреда Основне школе „Бора Станковић“ на Бањици, који данас полажу пробни тест из српског, односно матерњег језика и трећи тест из предмета по избору.

Ружић је ученицима пожелео срећу на пробном завршном испиту и рекао да је ово начин да провере своје знање, али и да се упознају са процедурама.

Остаће вам још довољно времена да употпуните своје знање до завршног испита у јуну. Задатке можете да вежбате на припремним часовима које школе организују, а на располагању вам је и портал еВежбаоница са више од 4200 различитих задатака“, рекао је министар.

Он је подсетио да су ове године прва генерација ученика уместо комбинованог теста, као трећи тест, полагати један од пет предмета по избору.

Ученици су јуче, у петак полагали пробни тест из математике, а данас полажу српски, односно матерњи језик и трећи тест из изборног предмета. Највећи број ученика, њих 38 одсто определио се да као трећи тест полаже тест из биологије, за географију се одлучило 29 одсто, за историју око 16 одсто, њих девет одсто се пријавило да полаже хемију као изборни предмет, док се осам процената одлучило за физику.

Пробни завршни испит полагаће 64.747 ученика.

Loading