ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић отворио Сајам образовања у Лазаревцу

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић отворио је данас у Лазаревцу Сајам образовања „Дођи, види, одлучи се“.

Млади из Лазаревца, Лајковца, Аранђеловца, Ваљева, као и из читавог Колубарског округа на овом месту могу да се упознају са различитим студијским програмима бројних факултета, као и са различитим образовним профилима које нуде наше средње школе“, рекао је он.

Како је додао, ова сајамска манифестација је веома важно место на коме се презентују актуелне информације из области образовања, али и пружа могућност да се млади упознају са плановима и програмима образовних институција, а посебно са условима уписа и понудом смерова у даљем школовању.

То је уједно и прилика да стекнете предзнање и успоставите први контакт са будућом професијом. Најважније je да добро размислите о избору школе и факултета, јер је то можда и једна од најважнијих одлука у животу, која одређује пут којим ћете наставити да идете“, рекао је министар.

Истакао је да ће Министарство просвете, науке и технолошког развоја настоји да улагањем у инфраструктуру обезбеди још боље услове за школовање и студирање, као и да повећа доступност школовања младима из свих социјалних слојева нашег друштва.

И Стратегија развоја образовања и васпитања до 2030. године, омогућава да још више деце буде обухваћено образовањем, да пратимо захтеве и потребе тржишта рада и да у складу са тим развијамо знања, вештине и компетенције“, рекао је министар.

Loading