ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић поделио индексе првим студентима Високе школе струковних студија Ваздухопловна академија

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић поделио је данас индексе првим студентима Високе школе струковних студија – Ваздухопловна академија.

Министар је истакао да је ова висока школа струковних студија основана је у мају ове године и да већ прима прве студенте на три студијска програма по дуалном моделу – Контрола летења уписано је 13 буџетских студената, на Ваздухопловно машинство уписано 19 студената, на програм Ваздушни саобраћај – пилоти уписано 10 студената.

Он је студентима поручио да се Министарство просвете веома темељно и са визијом бави развојем образовања у области ваздухопловства у циљу развоја државе и ове индустрије, али и са циљем да омогући младим људима да остваре личне визије и амбиције.

Министар Ружић је студентима рекао да улазе у историју као прва генерација ове високе школе, пожелео им срећу и пуно успеха у учењу и поручио да имају све услове за стицање знања.

Ваше стручно образовање одвијаће се и у Ваздухопловном тренинг центру за средње и високо дуално образовање који укључује и аеродром Вршац са проширеним капацитетима. Први пут Србија има овакав један јединствен центар за формално образовање младих пилота, авиомеханичара, контролора летења, кабинског особља са поседовањем ЕАSA (European Union Aviation Safety Agency) стандарда. Све је то урађено због вас и то ме чини срећним“, рекао је Ружић

Loading