ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Политички игроказ ме не занима, само права детета

Министарство је са пажњом пратило поступање градске и покрајинске инспекције, које су биле надлежне за поступање у овом случају, у првом и другом степену. Републичка просветна инспекција извршиће, по налогу министра просвете, надзор над радом градског и покрајинског инспектора, као и предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ по истеку року који је установи дат за изјашњење по питању упућивања родитеља да деца иду у Шимановце, како би утврдили све чињенице и предузели неопходне мере.

Министар Бранко Ружић тим поводом изјављује да у првом плану треба да буде најбољи интерес детета и никаква политичка препуцавања не треба да нарушавају права деце.

„Иако смо у редовној комуникацији са локалном и покрајинском власти на ову тему, и лично сам се обраћао председнику општине, поштујем њихову надлежност и ред поступања у таквим случајевима. Али ако налази републичког инспектора покажу да постоји основ за дисциплински поступак руководиоца, наравно да ће Министарство такву одлуку и донети“.

Немам проблем са неразумевањем надлежности и упирањем прста у мене и слажем се да ту врсту комуникације треба боље да објаснимо, пре свега, родитељима, јер, понављам право детета не сме бити угрожено, али имам проблем са политичким играма на рачун деце. Једина ствар која ми није јасна из политичког игроказа у медијима да ли јесам дао све од себе, или се правим мртав и уцењен сам човек. Такве оптужбе ме не интересују, нити ме потресају, једино ме што ме интересује је право детета, ред и закон.

Loading