ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић посетио и ученике и наставнике у Краљеву

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић боравио је данас у Краљеву и заједно са градоначелником Предрагом Терзићем пожелео успешну школску годину ученицима и наставницима Основне школе „Чибуковачки партизани“ и Шумарске школе.

Он се посебно обратио првацима у  ОШ „Чибуковачки партизани“.

Драги прваци, данас сте по први пут сели у школске клупе и на томе вам честитам. Верујем да сте радосни и срећни. Ово је посебан и свечан дан за све вас, али и нас који смо овде са вама. Сигуран сам да ће вам школски дани и учење бити занимљиви и да ће вам у усвајању нових знања учитељи и учитељице безрезервно помагати. Осим нових знања, овде ће те стећи нове другове и другарице, јер су дружење и игра део школског живота“, рекао је Ружић, додајући да се данас на његову посебну радост на првим часовима у школама  пева, свира и слуша химна.

Он је навео да му је пракса да поред престоничких школа, обиђе и школе на локалу.

Где год сам ишао, деца су насмејана, наставници и запослени посвећени свом послу јер се види да се на тај племенити позив не може одазвати било ко.  Деци је потребна подршка и правилан пренос знања како би постали одговорни људи сутра. На томе понајвише хвала свим запосленима у просвети. На нама, родитељима, је задатак да их васпитавамо да поштују своје школе, наставнике, другаре, да разумеју шта је толеранција и да насиље није решење. О свему томе додатно ће се учити у школама. Али та синергија родитеља, наставника и детета је кључна да остваримо и циљ – да имамо сутра те одговорне и добре људе“ навео је Ружић.

Министар је данас, након разговора са ученицима и наставницима у Шумарској школи, свечано отворио и реконструисану фискултурну салу

Данас сам са задовољством отворио фискултурну салу која је опремљена средствима Министарства просвете и то са 32 милиона динара. Урађена је и термоизолација комплетне школе, нове електро инсталације и тротоари око школе. Прошле године пројектом Модернизација школа, ова школа добила је у вредности од 11 милиона динара нов школски намештај за све учионице, кабинет информатике и комплетно нове спортске реквизите, као и 9 милиона за комплетно кречење унутрашњости школе и нову расвету.  Као што видите, ученици данас улазе у малтене нову школу, или да кажем освежену школу да стварају нове успехе“, навео је он и пожелео да ученици оправдају дато поверење, искористе максимално све могућности и да остваре личну срећу и низ професионалних успеха.

 

Loading