ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Повећање капацитета Факултета организационих наука важно за развој науке и образовањa

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишао је данас са премијерком Аном Брнабић радове на изградњи нове зграде Факултета организационих наука у Београду.

Бити данас овде је велика част и задовољство. Сведочимо новој будућности водећег факултета у Југоисточној Европи за област информационих система и технологија, организације и менаџмента“, рекао је министар Ружић.

Kако је оценио, интересовање за упис на ФОН сваке године расте, јер се очигледно препознаје квалитет изузетно великог броја студијских програма и процењује се да ће кроз ове студије бити препознати као изузетно квалитетан и конкурентан кадар на тржишту рада.

Истакао је да је пројекат доградње простора за наставу и науку веома важан, јер ће студенти, професори и научници добити нови, проширени капацитет и нове могућности.

Такође, побољшаће се и квалитет образовног процеса, омогућиће се упис и већег броја студената, а наставници ће добити боље услове за рад и бити мотивисанији за допринос развоју факултета“, рекао је он.

Премијерка Ана Брнабић рекла је да ће приоритетне области Владе Србије и даље бити здравство и просвета и најавила инвестиције у образовање од вртића до факултета. Она је навела да ће нова зграда ФОН-а бити завршена у року, 13. новембра.

Подсетила је и да су радови почели у марту, недељу дана након проглашења ванредног стања и да ниједног момента пројекат није заустављен, без обзира на ванредне околности и ванредне финансијске издатке због вируса.

Loading