ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић пожелео свим ученицима и просветним радницима срећан почетак нове школске године

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и први потпредседник Владе Републике Србије  и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишли су данас новоизграђену Основну школу „Вера Мишчевић“ у Белегишу где су присуствовати пријему првака поводом почетка школске године.

Први пут настава и школска година у школама у Србији почиње  слушањем државне химне.

Министар Ружић на дочеку првака у ОШ Вера Мишчевић

Министар Ружић пожелео је данас успешну школску годину ученицима, наставницима  и свим запосленима у просвети.

Ђацима првацима, којих ове године има више око 65.000 желим да поручим да за њих почиње једно посебно раздобље и да ће свако  ново стечено знање засигурно бити корисно у њиховом даљем школовању и животу. Зато грабите знање и слушајте своје учитеље и наставнике“, рекао је он.

Председница Владе Брнабић и министар Ружић у обиласку новоизграђене ОШ Вера Мишчевић

Ружић је навео да је веома поносан јер од данас први час школске године започиње државном химном.

Поштовање државних симбола је основ поштовања земље у којој живимо. О развијању осећаја заједништва и припадности друштвеној заједници учимо код куће и у школи. Зато сматрам важним да је интонирање химне постало део наших активности у том правцу“, истакао је он.

Министар је рекао да је посебно важно што се ученици враћају у школске клупе и што ће се наставни процес одвијати непосредно у школи, јер је то   најбоље за њих и процес стицања знања.

„Школе су добиле јасна упутства. Врло је важно се сви придржавају  прописаних превентивних мера и правила која су детаљно разрађена. Мислим да су у тим околностима ризици у школама сведени на најмању могућу меру“, додао је Ружић.

Говорећи о циљевима Министарства просвете, науке и технолошког развоја Ружић је истакао да ће се наставити улагања у инфраструктуру на свим нивоима образовања и васпитања.

У овој години опредељено је скоро 900 милиона динара (7,5 милиона евра) за инвестиције у основном и средњем образовању. Ова нова, модерна школа у Белегишу свакако добро илуструје нашу опредељеност да се у образовање у Србији константно улаже“, рекао је Ружић.

Школа има 2.720 квадрата и изграђена је уз поштовање свих стандарда, опремљена рампама за инвалиде и лифтовима за ту намену.

Министар ће данас поводом почетка школске године обићи и ОШ „Владислав Рибникар“ и Трећу београдску гимназију у Београду.

Loading