ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић пожелео ученицима успешно полагање завршног испита

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је данас свим ученицима осмог разреда завршетак основног образовања и пожелео им успех на предстојећем завршном испиту, као и у даљем школовању.

 

Драги осмаци,

 

У име свих запослених у Министарству и своје лично име, упућујем вам искрене честитке на завршеном основном образовању, уз жељу да вам и даље школовања буде  са пуно успеха!

Основне школе су места где учимо, места првих, правих пријатељстава и љубави, места где заједно истражујемо ко смо, шта волимо, шта нас интересује и места где полако откривамо своје таленте. Највећи савезници на том путу су нам наставници. Они нас посматрају и подржавају у ономе што јако добро знамо, али и помажу у ономе у чему нисмо тако добри. Уче нас какви другари треба да будемо, али и како да постанемо одговорни, млади људи.

Истовремено, основне школе су и место првих резултата од којих се неки добијају проверама знања, међу којима је и завршни испит, који вас очекује следеће недеље. Знање које будете показали на овом испиту омогућиће вам да упишете жељену средњу школу и то је правило за све у животу што вас чека – колико се посветите нечему, такав успех можете и очекивати.

Поред ваших најближих укућана, наставника, другара, и ја верујем у вас и ваше знање. Желим вам да упишете жељене школе и наставите да се образујете што ће вам донети само добро у животу. У то не сумњајте. Не треба да заборавите  да нас свако знање или вештина коју стекнемо чини и сигурнијим и спремнијим за живот, а тиме и срећнијим.

Одабир даљег школовања важан је задатак. Први пут званично исказујете жеље, одлучујете чиме бисте се бавили у животу. Зато размислите добро, ослушните себе и препознаћете оно у чему сте добри. Ваша Србија  пружа вам велики број школа, које ће подржати ваш таленат и труд и у којима ћете пронаћи могућност за напредовање и развој. Наше школе су из године у годину боље, опремљеније, имају квалитетан кадар и реформисан програм наставе и учења. Свесни смо да је инвестиција у образовање једини залог за бољу будућност свих нас. Зато вредно учите, дајте увек свој максимум.

Школски дани ће остати дубоко урезани у ваше успомене. Завршетак основне школе помало је  и тужан,  јер се растајете од својих наставника и дугогодишњих другара. Сигуран сам да ћете из тог периода са собом понети лепе успомене које ћете годинама препричавати.

Ускоро почиње и диван период средњег образовања током којег ћете надограђивати стечено знање и упознати нове другаре. Зато будите срећни и узбуђени због нових искустава.

Поносни на сваког од вас, срећни због ваших успеха и уз жељу да будете здрави и срећни, сви у Министарству просвете, науке и технолошког развоја вас пуно поздрављају.

Loading