ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић присуствовао свечаности поводом 152. године постојања Филолошке гимназије

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић присуствовао је данас свечаности поводом 152. године постојања Филолошке гимназије.

Министар је честитајући јубилеј подсетио да је Филолошка гимназија у Београду углед градила од 1870. године када је основана Друга београдска гимназија чији је наследник.

Ова школа је током постојања дугог више од век и по успела да очува квалитет и да се позиционира међу најзначајније и најсавременије образовне установе у Србији. Због тога је Влада Републике Србије 2007. године донела одлуку да се Филолошка гимназија прогласи школом од посебног интереса“, казао је министар.

Он је додао да ученици Филолошке гимназије на најбољи могући начин репрезентују школу и своју земљу на различитим такмичењима у земљи и иностранству освајајући награде на најпрестижнијим такмичењима.

Поносни смо јер Србија има много талентованих и даровитих ученика који остварују изванредне резултате у различитим областима. Верујем да ће многи међу ученицима ове школе постићи изванредне резултате и оставити значајан траг у некој од области, попут културе, науке или уметности“, казао је Ружић.

Он је истакао да Филолошка гимназија својим ђацима пружа висок ниво знања и добру основу за наставак школовања и даље професионално усавршавање.

Важно је да знате да имате подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, између осталог, и стипендирањем најбољих ученика и студента“, рекао је Ружић.
На свечаности званице је поздравила директорка школе Драгана Ћећез Иљукић, а свечаности су, између осталих, присуствовали амбасадори Италије, Јапана, као и личности из културног и јавног живота, међу којима је био и Божидар Маљковић.

Loading