ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Важна подршка образовним установама кроз програм Енергија знања

Министар просвете Бранко Ружић присуствовао је обележавању десетогодишњице сарадње компаније НИС и образовних установа кроз пројекат „Енергија знања“.

„Већ десет година, компанија НИС кроз програм „Енергија знања“ подржава талентоване ученике и студенте, унапређује услове образовања и пружа подршку образовним установама у Србији. Овај програм значајно је допринео афирмисању образовања на свим нивоима. За наш образовни систем веома је важно да имамо што више оваквих друштвено одговорних компанија“ рекао је министар.

Он је навео да је захваљујући НИС-у, опремљено више од 60 учионица, кабинета и лабораторија, да у циљу популаризације природних наука компанија подржава реализацију олимпијада знања из математике, физике и хемије на националном, регионалном и међународном нивоу, као и такмичења ученика из руског језика.

Према министровим речима, у сарадњи са НИС-ом уведена су два нова образовна профила у Техничкој школи „23. мај“ у Панчеву и у Техничкој школи у Зрењанину.

„Развили смо и два нова програма на високошколским установама, мастер програм индустријско инжењерство за експлоатацију нафте и гаса на Техничком факултету у Зрењанину и на Рударско-геолошком факултету.

Ово је пример добре праксе који показује колико је важна континуирана сарадња образовања и привреде“, навео је министар.

Он је нагласио да је заједнички циљ свих нас је да улажемо у побољшање квалитета образовања.

„Поред улагања Министарства у инфраструктурне пројекте, настојимо и да кроз различите донаторске пројекте и у сарадњи са друштвено-одговорним компанијама које желе да допринесу образовном систему у што већем обиму побољшамо услове у образовним установама широм Србије“, рекао је Ружић.

Loading