ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Програм размене за средње школе важан за повезивање младих у региону

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете науке и технолошког развоја Бранко Ружић присуствовао је данас у Београду представљању програма размене за средње школе на Западном Балкану, који је организовала Регионална канцеларија за сарадњу младих (RYCO).

Програм је представљен начелницима школских управа у Србији, а догађају су присуствовали и шеф Делегације Европске уније Емануле |Жофре, немачки амбасадор Томас Шиб, као и директорка Регионалне канцеларије за сарадњу младих (RYCO)е Ивана Антонијевић.

Министар Ружић истакао је да образовање уз учење, подразумева истраживања и развој креативности, али и размену искуства.

Стварање јаких и одрживих веза међу младима, на којима је будућност, како често кажемо, остаје најважнији механизам за процес помирења и изградњу мира. И не само то. Овим програмом и свим вашим активностима подстићете преко потребан дијалог и побољшавате стицање нових знања и информација“, рекао је министар Ружић.

Програм школске размене ће се спроводити у наредне три године и пружиће подршку школама у осмишљавању регионалног програма школске размене који ће омогућити средњошколцима да учествују у дугорочном прогрему размене коју организује ова организацја. Ученици и професори имаће прилику да путују и представљају своју школу, као и да упознају своје домаћине у региону.

Заинтересоване школе треба да се региструју на www.superschoools.net креирају свој профил и пронађу партнерску школу из региона Запасдног Балкана.

Loading