ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Промене које се уграђују у образовни сиситем дају могућност за развој и напредак

Државни систем који пружа услуге образовања значајан је јер креира будућност земље и народа, али и утиче на судбину сваког појединца. Он мора да буде ефикасан и флексибилан. Мора да одговори на потребе привреде, савременог и будућег времена“ рекао је први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић на online Конференцији  „RE-SET Образовање“ и најавио да ће мере које се утврђују новом стратегијом образовања  до 2027. ићи у том правцу.

Истакао је да је задатак тог сиситема да оспособи појединца да на професионалан начин одговори захтевима привреде, али и да том истом појединцу омогући да оствари своје личне потребе и амбиције када је у питању лични и професионални развој.

Стратегијом образовања до 2027. биће створен систем који, уместо да се опире променама, промене иницира и подстиче, полазећи од уверења да су промене нужне и важне за ефикасност и квалитет сваког система. Наш задатак је да створимо амбијент који се не плаши промена, који у променама не види претњу, већ могућност за развој и напредак“, рекао је министар.

Ружић очекује да нова стратегија образовања до 2027. године, која је приоритет ресорног министарства и Владе Србије, буде спремна у првом кварталу следеће године.

Loading