ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић са амбасадорима Гренаде, Бурундија и Барбадоса

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је данас у одвојеним сусретима са амбасадорима Гренаде, Бурундија и Барбадоса, који покривају Републику Србију на нерезиденцијалној основи о могућностима за прошрење сарадње у областима просвете.

Нерезиденцијални амбасадори Гренаде Олег Фирер, aмбасадорка Бурундија Есперанс (Esperance) Ндајизеје и амбасдор Чад Блакман изразили су очекивање да је бити повећан број стипендија у оквиру пројекта „Свет у Србији“.
Министар је истакао да овај пројекат пружа изванредне услове за смештај страних студента у установама студентског стандарда.

Традиционална гостољубивост по којој је Србија позната у овом случају долази до изражаја, као и квалитет наших професора и система високог образовања. Педусретљивост и одговоран однос професора и особља установа студентског стандарда у којима су студенти смештени, омогућују да се стипендисти из целог света осећају добродошлим и да се прилагоде начину живота у Београду“, рекао је министар Ружић.

Он је најавио да ће нови конкурс у оквиру овог програма бити објављен у октобру.

Loading