ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић са бруцошима Саобраћајног факултета

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић пожелео је данас успешан почетак нове академске године бруцошима Саобраћајног факултета у Београду.

Одличан факултет сте изабрали. Имаћете посвећене професоре који ће једва чекати да нижете успехе, дајете предлоге и сугестије и са којима ћете размењивати идеје. И оно што је најбоље, малтене оног дана када завршите студије лако ћете и наћи посао“, поручио је Ружић бруцошима.

Он је додао да је реч о високошколској установи која је синоним за квалитет и која је до сада изнедрила 10.000 студената свих нивоа.

Од данас почиње један леп, али и озбиљан период, јер је пред вама озбиљан напор да стекнете нова знања и вештине, али управо оне дефинисаће и ниво вашег самопоуздања и среће. Зато не одустајте, нема страха и само напред“, додао је министар.

Он је подсетио студенте да је после 15. година усвојен Закон о студентском организовању који ће омогућити активно учешће академаца у раду високошколских институција и студентских организација.

Бруцоше је данас поздравио и нови ректор Универзитета у Београду Владан Ђокић.

Loading