ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић са директорима ВСА о реформи

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је са директорима академија струковиних студија о реформи високих струковних школа чији је оснивач држава.

Министар је истакао да је иза високих струковнх школа период промена, које нису биле лаке, али су биле нужне, како би њихов рад био ефикасан, економичан и ефективан, односно како би боље пословале и пружале боље услуге стуковног образовања.

Ружић је истакако да је оснивачки део послова завршен, али да тек предстоји рад у организационом делу, унутар самих академија. 

Он је поручуио да је велика шанса за високе школе струковних студија дуални модел студија у високом образовању.

Ово је шанса да се уписна политика усклади са потребама тржишта рада. Ви сте најачи мотор за развој дуалног на високошкослким установама, јер је струковно образовање уско везано са привредом“, рекао је министар.

Реформа у коју је држава ушла по питању високих струковиних школа не доноси само структурне и организацуине промене, за њу је нужна и промена свести и навика, истакао је министар и оценио да сви морају бити употни по питању промена, јер заједничка је обавеза да се младим људима пружи образовање које ће им омогућити да живе од свог рада и напредују у животу.

То је ваша мисија, и због тога сте основани“, поручио је министар.

 

Loading