ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић са директорком УНИЦЕФ-а за Европу и централну Азију Афшан Кан

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је данас са регионалном директорком УНИЦЕФ-а за Европу и централну Азију Афшан Кан.

На састанку одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја министар је истако значај подршке УНИЦЕФ-а Србији.

Веома нам је значила подршка УНИЦЕФ-а у тренутку када смо се суочили са изазовом организвања онлајн наставе због пандемије вируса КОВИД 19. Наш заједнички фокус била су деца из социјално угрожених породица, а циљ да настава у овим кризним временима буде доступна свој деци“, рекао је министар Ружић.

Регионална директорка УНИЦЕФ-а за Европу и централну Азију Афшан Кан истакла је да је Србија одличнио организовала наставни процес у условима пандемије и да је приступ Србије пример у региону.

Деца из осетљивих група и доступност образовања била су вам приоритет.  УНИЦЕФ је то подржао и модел подршке који смо заједно развили биће модел за сличне пројекте у региону“, рекла је Кан.

На састанку је било речи и о наставку сарадње и заједничким пројектима који доприносе унапређивању образовања, са акцентом на дигитализацију у предшколском васпитању и образовању, као и обукама наставника.

 

Loading