ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић са победницима такмичења Екотрофелија

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је данас победу студентском тиму Академије струковних студија Београд са одсека Високо хотелијерске школe који је победио на европском такмичењу Екотрофелија у Паризу.

Међународни жири је за победнике прогласио тим из Србије „Rooftop“, а  њихов „Beetscuits“ –  органски екструдирани снек производ од безглутенских житарица и тропа цвекле проглашен је за најбољи.

Министар Ружић разговарао је данас у Министарству са студентима који су проглагшени за најбољи тим међу 15 европских тимова познатих универзитета из најразвијенијих европских држава. Уједно чланови тима из Србије били су најмлађи учесници.

Заиста, историјски успех. Приказали сте Србију као иновациону дестинацију у области хране, а ваш производ је наша земља у малом. Ви сте доказ колико је важна подршка Министарства. Осим тога, ви сте промотери српског знања, вештина и оног нашег борбеног карактера и заједништва који у свему победи кад хоћемо“, навео је он.

Министар је студентима поручио да наставе да раде као и до сада.

Без подршке и мотивације тешко успемо у животу, зато посебно хвала и вашој менторки др Ани Калушевић која је прави пример наставника“, казао је Ружић.

Студентски тим Роофтоп (Rooftop) чинили су Анастасија Спасојевић, Магдалена Секулић, Нина Синђелић и Стефан Терек, иначе, победници десетог националног студентског такмичења у креирању еко-иновативних прехрамбених производа у организацији Удружења прехрамбених технолога Србије.

Састанку је присуствовао и председник Удружења прехрамбених технолога Србије и Председник Организационог одбора националног такмичења Виктор Недовић

Loading