ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић са председником Међународне федерације школског спорта о значају физичког и здравственог васпитања

Министар просвете Бранко Ружић одржао је данас одвојене састанке са председником Међународне федерације школског спорта Лорентом Петринком и чланом Извршног одбора Европске федерације школског спорта Оливијером Жироом (Olivier Girault).

Ружић и Петринка сагласили су се о значају физичког и здравственог васпитања деце и ученика, а који, како каже министар, је високо истакнут и у основним циљевима образовања и васпитања.

„Посебно истичемо одговоран однос према здрављу, а то је свакако и спорт“, рекао је министар и истакао да су програм физичког и здравственог васпитања и школски спорт, заступљени и реализују се у оквиру школа самостално, према специфичним интересовањима ученика.

Саговорници су договорили заједничку сарадњу у погледу усавршавања компентенција наставника физичког васпитања, како би заједничким снагама још више подстакли децу на већу физичку активност.

Ружић се састао и са Оливијером Жироом, чланом Извршног одбора Европске федерације школског спорта и изразио задовољство и част што ће Србија бити домаћин Европског такмичења борилачких вештина од 29. маја до 3. јуна.

Такмичење ће се, према речима Жироа, одржати у неколико градова Србије уз учешће неколико хиљада ученика.

„Изузетно ми је драго да ћемо бити домаћини и у прилици да угостимо велики број људи који ће промовисати спорт међу ученицима“, рекао је министар и истакао да је спорт најбољи начин да се деца активирају и пођу исправним путем кроз живот, уз учење правих вредности као што је одговорност и дисциплина.

Истовремено, тврде саговорници, деца на тај начин уче и о међусобном поштовању, а имаће прилике и за дружење.

Loading