ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић са председником Вучићем о иницијативи за националне уџбенике

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић на данашњем састанку са председником Републике Србије Александром Вучићем разговарао је о иницијативи председника да држава сачини уџбенике за очување националне историје и идентитета –  за српски језик и књижевност, историју и географију.

Дао сам налог да се формира радна група која ће реализовати иницијативу председника. Садржаји уџбеника за предмете који су важни за наш национални идентитет морају да буду пажљиво бирани. Најпре, требало би да изменимо Закон о уџбеницима, да позовемо ауторске тимове кроз јавни позив  и формирамо тим који ће припремити и израдити уџбенике, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Завода за унапређивање образовања и васпитања“, рекао је Ружић.          

За овај процес, према његовим речима, био би задужен Завод за уџбенике, као једини државни издавач.

На недавном састанку са представницима Завода за уџбенике разговарали смо о реорганизацији те установе и сматрам да би на овај начин Завод допринео додатном обезбеђивању квалитета уџбеника за нашу децу“, изјавио је Ружић.

Он је истакао да ће ове недеље бити одржан први састанак те радне групе.

 

Loading