ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић са шефом регионалног представништва ЕИБ за Западни Балкан о пројектима у образовању у науци

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и шеф регионалног представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан Aлесандро Брагонзи разговарали су данас о наставку сарадње на пројектима у области образовања и науке.

Министар Ружић честитао је Брагонзију на новој функцији и рекао да је сигуран да ће се изузетно добра сарадња са Европском инвестиционом банком наставити и даље кроз заједничке пројекте.

Он је подсетио да се тренутно у сарадњи са ЕИБ ради на многим пројектима, међу којима су Центар изврсности у Крагујевцу, Научно-технолошки парк у Новом Саду и Београду, нова зграда Факултета организационих наука, институт БиоСенс…

Кроз „Пројекат модернизације школa“ заједно радимо на изградњи и реконструкцији школских објектата и на тај начин подржавамо стратешки развој образовања“, рекао је министар.

Он је истакао и важност пројекта “Повезане школе”, који кроз улагање у дигиталне учионице, брзи интернет, ИT опрему, али и обуке наставника, доприноси унапређивању квалитета образовања, а посебно онлајн наставе, што се показало као кључно током пандемије коронавируса.

Loading