ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић са студентима Правног факултета у Београду о значају имунизације

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је данас са студентима Правног факултета у Београду о значају вакцинације младих против Ковида 19.

У разговору са студентима Ружић је поручио да је једини начин да се победи корона достизање колективног имунитета и навео да је и сам примио три дозе вакцине.

Министар је казао да је у просвети вакцинисано око 52 одсто запослених и додао да је више пута указаивао на значај имунизације.

И даље немамо довољно вакцинисаних грађана за потпуну имунизацију и победу над Корона вирусом која би, најједноставнијим речима, значила и потпуни повратак уобичајеном начину живота“, казaо је Ружић и додао да сматра да су овакви разговори и дискусије веома значајни.

Он је подсетио да су студенти од марта могли да се вакцинишу у студентским поликлиникама и домовима широм Србије, као и да постоји онлајн саветовалиште и многе друге активности посвећене значају вакцинације.

Према његовим речима, упућен је и захтев Кризном штабу да се формира посебан Тим који би пратио стање на факултетима, као што је случај са основним и средњим школама.

Ружић је оценио и да је сарадња са представницима студената изузетно добра.

Гледали смо да све идеје, односно исказане потребе у вези начина студирања услишимо и пошаљемо препоруке високошколским установама”, додао је министар.

Loading