ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Саобраћајни факултет у Београду најстарији факултет ове врсте у региону југоисточне Европе

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић присуствовао је данас на Сабраћајном факултету у Београди свечаности поводом дана те високошколске институције.

Честитајући Дан факултета Ружић је истакао значај Саобраћајног факултета за високо образовање у Србији, али и за развој државе.

Он је навео да је Саобраћајни факултет у Београду најстарији факултет ове врсте у региону југоисточне Европе и једини који има свеобухватне програме за образовање стручњака из области саобраћаја, транспорта, комуникација и логистике.

Све више окренути ка спајању теоријског и практичног знања, као комбинацији која одговара на потребе и студената и привреде, која даје студенту могућност да што боље разуме, да буде мотивисан и сигурнији у себе и знање које је стекао, данас се можемо и похвалити сјајним појединцима који своје доприносе развоју друштва дају са својих пословних позиција, а завршили су управо Саобраћајни факултет“, рекао је министар на скупу који је окупио наставнике, сараднике и студенате овог факултета и представнике академске заједнице.

Loading