ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Сарадња са УНДП од великог значаја за образовање

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је данас са сталном представницом УНДП у Србији Франсис Пикап о наставку сарадње на заједничким пројектима са УНДП, који су важни за развој образовања у Србији.

Министар Ружић је истакао да држава има добру сарадњу са УНДП и да је њихова подршка увек била од великог значаја за Министарство.

Франсис Пикап је рекла да је преко пројекта Образовање за социјалну инклузију  обезбеђено је 13 функционалних домова за смештај ученика и студената са укупно 2.620 нових места. 

Од тога је 7 домова за смештај ученика у Свлајнцу, Трстенику, Крагујевцу, Чачку, Шапцу, Лесковцу, Београду, са укупно 1.523 нових места, као и 6 домова за смештај студената у Крагујевцу, Суботици, Чачку, Ужицу, Палићу и Београду са укупно 1.097 нових места за смештај студената.

Пикап је  министра Ружића, с обзиром да је и први потпредседник Владе, упознала и са новим задатком УНДП у Србији, а то је подршка у решавању проблема депопулације.

Loading