ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Сарадњом и заједничким радом до квалитетнијег високог образовања

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић пожелео је данас студентима срећан Међународни дан студената и поручио им да ће као и до сада, имати подршку Министарства.
Он је на свечаној седници Студентске конфедерације универзитета Србије (СКОНУС ) истакао добру сарадњу са том студентском огранизацијом и захвалио им на сарадњи током припреме Закона о студентском огрнизовању.

Само један у низу наших заједнички резултата, али морам рећи и један од најважнијих је и усвојен Закон о студентском организовању, који с правом могу да кажем да је то ваш закон, закон који сте тражили, закон који у потпуности одговара исказаним захтевима и потребама, али и отвара могућности за ваша удруживања, ваш већи утицај, како и треба да буде“, рекао је он.

Закон о студентском организовању, како је рекао, у центар ставља студента и што је посебно битно први пут је уређен положај и финасирање студентских организација.

Мислим да је ово веома значајно нашим академцима, јер ће им помоћи да боље организују студентски парламентарни живот и омогући им да активно учествују у раду високошколских институција“, додао је Ружић.
Нагласио је да образовање јесте и да ће бити један од основних приоритета владе, јер млади људи представљају један од основних потенцијала наше земље.

Због тога ће бити настављена улагања у инфраструктуру у области високог образовања како би студенти добили још боље услове за учење и рад.Осим реконструкције и изградње нових зграда факултета, предвиђена је и изградња нових студентских домова и проширење капацитета постојећих. И драго ми је да је Република Србија у могућности да улаже, ствара и развија, посебно на добробит наше деце и младих“, рекао је он.

Оценио је да су студенти увек током историје били носиоци нових идеја, борили се за очување људских слобода, боље друштво и боље образовање.

Стога, драги студенти, ову традицију, ово наслеђе морамо чувати јер свакој земљи су потребни млади људи који ће својим знањем и талентом допринети економском и друштвеном напретку. Честитам још једном и желим пуно личног и професионалног успеха“, додао је министар Ружић.

Loading