ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић у Кучеву обишао Економско-трговинску и машинску школу

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишао је Економско-трговинску и машинску школу у Кучеву и оценио да је важнo да образовање одговори на потребе привреде и да деца добију знања и вештине који ће им омогућити да раде након завршене школе у овој општини.

Економско-трговинска и машинска школа је добра школа, не само зато што има добре услове за извођење наставе, већ зато што има посвећене просветне раднике, који размишљају о томе шта је потребно додатно урадити у погледу образовања, да би млади у Кучеву имали будућност у овој општини, да не би одлазили у иностранство или друге градове Србије у потрази за образовањем и послом“, рекао је министар Ружић.

Он је са директорком школе и представницима општине разговарао о томе шта може да се уради да образовање одговори на потребе привреде, односно да деца добију знања и вештине који ће им омогућити да раде након завршене школе у овој општини.

С обзиром на природно шумско богатство и привреду која је везана за шумарство и обраду дрвета, разговарали су о идеји школе да се отвори ново подручје рада – шумарство и уведе нови образовни профил шумарски техничар.

Ружић је објаснио да увођење овако специфичног образовног профила захтева сарадњу школе и локалне самоуправе на обезбеђивању опреме и посебних услова и наставног кадра, а да су Министарство и школска управа у Пожаревцу ту да помогну.

Ружић је честитао Кучеву и Дан општине, а на свечаној седници додељена му је плакета за допринос развоју Општине Кучево.

Loading