ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић у Лесковцу

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је данас са директорима основних и средњих школа са територије града Лесковца о начину функционисања образовних установа у том делу Србије.

Директори школа обавестили су министра да се настава од 19. априла, када су се на непосредну наставу вратили ученици старијих разреда основних школа и ученици средњих школа, одвија без проблема и уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Министар је рекао да је до краја школске године остало око два месеца и додао да је  веома је важно да се континуирано прате ученичка постигнућа.

Он је захвалио свим запосленима у просвети на посвећености и професионалности када је реч о функционисању наставе у време спидемије и изразио уверење да ће свеобухватна вакцинација допринети нормализацији наставног процеса.

Овом приликом, посебно желим да захвалим ученицима медицинских школа који волонтирају на вакциналним пунктовима, као и њиховим наставницима практичне наставе,“ навео је министар Ружић.

Министар је данас разговарао у Лесковцу са руководством Академије струковних школа „Јужна Србија“ , која ће од октобра уписати студенте, који ће студирати по новом програму дуалних студија.

Ресорно министарство је обезбедило услове за  увођење студијских програма по дуалном моделу од наредне академске године. Драго ми је што су академска заједница и представници привреде препознали важност оваквог начина студирања. Овим се стварају могућности да наши ученици стекну вештине и практична знања пре него што започну свој први радни дан“, рекао је министар.

Министар Ружић обишао је данас Гимназију Лесковац и одржао састанак са градоначелником Лесковца  Гораном Цветановићем.

Loading