ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић у Пожаревцу: Пољопривредна школа обележила 149 година постојања

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишао је у Пољопривредну школу у Пожаревцу , која обележава 149 година постојања и истакао да је захваљујући чувеним професорима и вредним ученицима, ова школа остварила броје успехе и ужива углед високог ранга.

Честитам вам и 25 година постојања дома ученика Соња Маринковић“, рекао је министар и пожелео им срећу и успех у будућем раду.

Он је истакао да Министарство просвете, науке и технолошког развоја предано ради на стварању услова да квалитетно образовање буде доступно сваком појединцу и да дође до синергије теоријског и практичног знања.

Мислим да је ова школа прави пример како се може постићи та синергија, како да одговоримо и теоријским и практичним знањем на потребе тржишта рада и како да отворимо неке нове перспективе за ову и све друге школе“, навео је Ружић.

Додао је да се, и поред чињенице да се процес стицања знања одвија у отежаним условима због пандемије, показало се да образовање није запостављено, првенствено због преданости и одговорног понашања наставника.

Министар је обишао и Пожаревачку гимназију, а разговарао је и са бруцошима Одсека примењених инжињерских наука, који је у саставу Академије техничких струковних студија у Београду.

Loading