ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић ученицима и запосленима у школама пожелео успешан завршетак првог полугодишта

Данас, у петак, 18. децембра 2020. године, завршава се прво полугодиште за све ученике основних и средњих школа у Србији и почиње зимски распуст. Према календару образовно-васпитног рада, зимски распуст за ученике основних и средњих школа завршава се 15. јануара 2021. године, а друго полугодиште почиње у понедељак, 18. јануара 2021. године. 

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић истакао је да прво полугодиште  завршавамо у отежаним околностима изазваним пандемијом Ковид-19.

У овој ситуацији која је комплексна и захтева висок ниво разумевања, толеранције и прилагођавања, образовне институције показале су изузетну виталност, а просветни радници пожртвовање и честитам им на томе“, рекао је Ружић.

Он је ученицима и свим запосленима у школама пожелео успешан завршетак првог полугодишта, а ђацима је и поручио:

Одморите се током зимског распуста, слободно време испуните квалитетним садржајима- књигом и игром, али водите рачуна о епидемиолошким мерама како би спремни кренули у нове изазове у наредном полугодишту“, навео је министар. Он је додао да смо сви свесни да им највише недостаје уобичајено дружење у школи и непосредна комуникација са вршњацима и наставницима.

Министар се захвалио и родитељима на поверењу и разумевању, а посебно на подршци коју пружају не само својој деци у учењу, напредовању и развоју, већ и остваривању квалитетног образовно- васпитног рада. 

Према речима министра, епидемиолошка ситуација се прати свакодневно и интензивно у  сарадњи са надлежним институцијама и органима, те ће се у складу са констатованим променама предузимати одговарајуће мере.

Да би се рад школе одвијао као у редовним околностима, потребно је да се за то стекну у потпуности безбедни услови. Наша је нада и жеља, као и ваша, да се ситуација што пре нормализује и да се у школском дворишту поново зачује уобичајена дечја граја“, закључио је министар.

 

Loading