ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Важна размена знања и идеја младих у региону

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је данас да је важно да млади у региону размeњују идеје и искуства и оценио да је добар пример који ће томе допринети програм размене ученика срењих школа „Супершколе у Србији“.

Овај програм у којем ће се размењивати ученици средњих школа, бити једни другима домаћини и сарађивати у заједничким активностима сјајан је пример до којих мера едукација младих треба да иде“, рекао је министар.

Он је истакао да је Министарство просвете науке и технолошког развоја од почетка пружило подршку пројекту Супер школе и додао да је ово показатељ и доказ више него јасној намери Владе Србије да се регионална сарадња ојача и подржи.

Министар је изразио захвалност Регионалној канцеларији за сарадњу младих, школама, као и амбасадорима ЕУ и Немачке који су пројекат и подржали.

Сви смо свесни да ће тешња сарадња, размена знања, искустава и идеја, пре свега, младих, па и њихова непосредна комуникација допринети развоју целокупног региона“, рекао је он.

Истакао је да региону треба стварање јаких и одрживих веза међу младима, као најважнији механизам за процес помирења и стварање бољих прилика.

Веће су нам шансе ако млади активније учествују у свим друштвеним процесима и промовишу дух поверења, сарадње и међусобног разумевања“, рекао је он.

Loading