ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Ветеринарски факултет водећа институција ветеринарске струке и науке

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић чеситао је данас Ветеринарском факултету у Београду 85 година постојања и оценио да се током овог периода та институција афирмисала у водећу институцију ветеринарске струке.

Честитам вам овај јубилеј са жељом да и у наредним деценијама заједнички наставимо да негујемо традицију, али и да иновирамо студијске програме, да унапређујемо квалитет наставе и научноистраживачког рада, те да пружамо што бољу подршку студентима у академском и каријерном развоју“, рекао је он.

Заједнички циљ, како је рекао, је да се што више младих подржи да након дипломирања остану да живе и раде у Србији и да својим знањем и стручним радом непосредно утичу на бржи укупни друштвено-економски развој наше земље.

Истакао је да сарадња Факултета ветеринарске медицине Универзитета у Београду и Министарства просвете, науке и технолошког развоја има своју дугу и богату историју.

Факултет ветеринарске медицине је био и јесте учесник бројних пројеката нашег Mинистарства, чији су резултати значајно допринели афирмацији ове високошколске институције. Овде бих нагласио да ће и у наредним годинама Факултет ветеринарске медицине имати снажну подршку за свој рад, имајући у виду жељу Министарства просвете, науке и технолошког развоја да промовише и подржава рад водећих институција наше државе у различитим областима деловања“, рекао је министар Ружић.

Loading