ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: За подршку ученичким задругама 5,8 милиона динара

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић потписао је данас уговоре са директорима 28 основних школа у Србији, које ће добити укупно 5.800.000 динара за унапређење и оснивање ученичких задруга.

Задовољство ми је што смо и ове године успели да обезбедимо средства за подршку ученичким задругама, које су драгоцен део образовно-васпитног рада у школама.  Ту се развијају радне навике ученика, предузетничке способности и подстиче њихова креативност“, рекао је министар Ружић након потписивања уговора.

Он је истакао да Министарство посвећује велику пажњу развоју задругарства и додао да  је у претходној и овој години укупно опредељено 29 милиона динара за унапређење рада ученичких задруга, помоћ при набавци машина и уређаја за рад, набавци алата и репроматеријала.

До 2018. године у нашем образовном систему било је активно 55 ученичких задруга, а у овом моменту имамо 112 школа које су основале ученичке задруге. Циљ је да се тај број знатно повећа у наредном периоду,“, рекао је Ружић, који је данас обишао и Сајам ученичких задруга у Основној школи „Лазар Саватић“ у Земуну.

Како је навео, Министарство ће и убудуће промовисати рад ученичких задруга и обезбеђивати услове за почетак рада.

Погледајте кратак филм о ученичким задругама у Србији:

 

 

Loading