ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: За развој ученичких задруга у 11 средњих школа четири милиона динара

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић доделио је данас уговоре средњим школама које су које су добиле средства за унапређење рада ученичких задруга.

Он је рекао да је ове године средства добило 11 средњих школа, а укупно је издвојено 4 милиона динара.

Задовољство ми је што смо и ове године успели да обезбедимо средства за подршку ученичким задругама, које су важан део образовно-васпитног рада у школама. Ученичке задруге подстичу иновативност, развијају радне навике и предузетничке способости ученика, а јачају и самопоуздање и свест о властитим интересовањима и могућностима.“, рекао је министар.

Додељена финансијска средства школе, односно ученичке задруге, искористиће за набавку машина, опреме, средстава и материјала за рад ученичких задруга.

Морам да похвалим школе које су осмислиле различите пројекте, навешћу само неке међу којима су производња и дистрибуција меда, израда декоративних предмета, прерада воћа и поврћа, сушење лековитог биља, производња и продаја хране“, рекао је он.

Он је додао да ће Министарство просвете, науке и технолошког развоја наставити да подржава рад ученичких задруга у основним и средњим школама.

На јавном позиву средства су добили: Средња школа „Добрица Ерић“ из Кнића, Основна и средња школа „9.мај“ из Зрењанина, Школа за основно и средње образовање са домом „Вук Караџић“ из Сомбора, Пољопривредна школа са домом ученика „Соња Маринковић“ из Пожаревца, Школа са домом ученика за ученике оштећеног слуха и говора „11. мај“ из Јагодине, Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика Свилајнац, Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика из Рековца, Средња школа „Свети Трифун“ са домом ученика из Александровца, Техничка школа из Ваљева, Економско-трговинска школа „Паја Маргановић“ из Панчева, Грађевинска техничка школа „Неимар“ из Ниша.

 

Loading