ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Захвални Швајцарској на подршци сектору образовања у Србији

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић састао се данас са амбасадором Швајцарске у Србији Урсом Шмидом и изразио захвалност на подршци сектору образовања, која је у последње четири године износила 100 милиона долара.

Захвални смо на подршци коју нам пружа Швајцарска, посебно у области дуалног образовања и развоја технолкошких паркова“, рекао је Ружић.

Он је истакао да Србија и Швајцарска имају одличну сарадњу и да ће настојати да тако буде и у наредном периоду.

Министарство просвете, науке и технолошког развојаи Швајцарска агенција за развој и сарадњу) сарађују у области дуалног образовања путем пројекта „Подршка у развоју и успостављању Националног модела дуалног образовања“ који се реализује у периоду од 1. маја 2018. до 31. децембра 2021. године. Тај пројекат подржава успостављање и развој функционалног и квалитетног дуалног образовања у Србији.
Србија има и добро научно техничку сарадњу са Швајцарском, а 2019. године потписан је и Меморандум о разумевању у вези са имплементацијом пројекта „Технопарк Србија 2 – подстицање извоза кроз развој технолошких паркова” 2019–2023.

Кроз реализацију Меморандума, Влада Швајцарске конфедерације донираће у наредне четири године 3,75 милиона швајцарских франака за подршку развоју иновација и ширењу и јачању мреже научно-технолошких паркова у Републици Србији.

Loading