ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Због безбедности смањен број школа на 522 у којима се полаже завршни испит

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић навео је да спреман оперативни план за завршни испит, који се одржава 27, 28. и 29.јуна 2022.године.

Чинимо све да предстојећи завршни испит протекне у најбољем реду и  да  деца буду безбедна, да то не буде трауматично искуство и за децу и за родитеље. У свакодневном смо контакту са Министарством унутрашњих послова и имамо детаљно разрађен план активности за случај пријаве бомбе у школама , истакао је министар Ружић.

Он је истакао да  је Републичка уписна комисија донела одлуку о промени процедуре спровођења самог завршног теста и да се, због безбедности,  редукује број школа у којима ће се полагати завршни испит.

 Смањили смо за око 60 одсто број школских  објеката у којима ће се одржавати завршни испити. Тај број је сада 522 од 1.260 колико их је било планирано у  почетку. На нама је да гарантујемо потпуну сигурност, али и да омогућимо да сви ученици имају једнаке услове за полагање тестова, рекао је Ружић.

Према његовим речима, свака основна школа ће обавестити своје ученике, као и њихове родитеље, у којим ће се школама полагати завршни испит.

Он је додао је да су тестови одштампани, као и да ће бити одвезени на локације у пратњи полиције.

Желимо да се унапред захвалимо свима на разумевању, пре свега родитељима, а да ученицима пожелимо да се у мирном духу припреме за тај тест и да упишу оно што су  желели“, навео је Ружић.

 

 

Loading